Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Cursos i tallers

cinefòrum

Sessions especials

Estudi d’un tema a
partir de la projecció
i el comentari
de fragments de
pel·lícules.

TALLERS D’APRENENTATGE DIGITAL I AUDIOVISUAL

Storytelling o com crear una història visual

A cada cantonada hi ha una història per a explicar


 

Qui no ha agafat alguna vegada llapis i paper per a traslladar-hi vivències o esdeveniments? Llapis i paper han passat a la història, cedint el lloc a la tecnologia. L'StoryTelling és un recurs digital per redactar històries compartint text i imatges. També vídeos, però en aquest cas serà solament text i imatges. Es pot fer amb programes gratis, o amb un Word mateix. Resulta especialment interessant per als alumnes, perquè ells sempre tenen coses a explicar.

 

Què treballem?

  • El llenguatge i l'expressió
  • La pràctica del relat escrit
  • La selecció d'imatges amb criteri
  • La pràctica tecnològica
  • La creativitat

Competències bàsiques

  • Competència comunicativa lingüística i audiovisual
  • Competència digital
  • Competència artística i cultural

 

Presentació:

En aquest precís moment en què tots estem instal·lats en una internet visual permanent, és quan les eines digitals guanyen un poder impensable fins fa poc. No sols atrauen els alumnes, sinó també a tots nosaltres.

Els programes de formació que proposem van encaminats a fomentar la pràctica i el coneixement dels recursos audiovisuals des de l'àmbit escolar. En cada cas, partint dels processos tècnics i de creació que li són propis.

Els tallers

L'Helena Batlle i la Montse Camps són les integrants d'A.D.A. (Aprenentatge Digital i Audiovisual), des d'on promouen la incorporació dels audiovisuals en els entorns acadèmics.

Helena Batlle: És fotògrafa de professió i fa més de 10 anys que treballa amb fotografia digital, mòbils i xarxes socials. Compartir el coneixement per a ella és important i enriquidor, per això va començar a muntar tallers, xerrades i seminaris sobre les coses bones i útils que tenen les xarxes socials i la fotografia mòbil. Actualment imparteix cursos online de formació continuada a professors, entre altres activitats.

Montse Camps: Ha compaginat docència i investigació. La docència, impartint les matèries pròpies de la seva formació de mestra i de llicenciada en Història de l'art. Després es va especialitzar en Història del cine i aquest va ser el seu camp d'investigació a la Filmoteca de Catalunya. Actualment també imparteix cursos online de formació continuada a professors.

 

Edats

Cicle superior de primària / ESO / batxillerats / cicles formatius (el taller s'adaptarà al nivell/edat de l'alumnat)

 

Modalitats

Taller de 4 h

 

Preu per grup classe

  • Taller de 4 hores 270 €
  • Més hores, preu a consultar

Fora de Barcelona es comptaran despeses de desplaçament

 

Quins equipaments es requereixen?

Es treballarà habitualment amb els ordinadors, projectors, càmeres fotogràfiques o de vídeo dels centres educatius, així com aprofitant els dispositius mòbils dels alumnes. En cas de no disposar del material necessari, podem tramitar-ne el lloguer.

 

PER A RESERVES: CINEMA PER A ESTUDIANTS
Telèfon: 660 070 129 (de 10 h a 13 h de dilluns a divendres)
E-mail: info@cinemaperaestudiants.cat


Nivells d'ensenyament: ,,,,1r i 2n d'ESO,3r i 4t d'ESO,Batxillerat,,


Àrees i temes:

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres