Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

UN HEROI


MitjÓ de comunicaciˇ:

Després de dues dates frustrades sembla que finalment l'última pel·lícula d'ASGHAR FARHADI, Premi Gran jurat a Cannes i representant de l'Iran als Oscars 2022, s'estrenarà el divendres 4 de març. El relat té una doble interpretació ja que el director deixa a criteri de l'espectador si el protagonista és realment un heroi o, per contra, tot forma part d'un pla organitzat per assolir-ne notorietat.

Rahim és a la presó perquè té un petit deute amb un familiar. Està separat, però té una núvia amb què es vol casar. Durant un permís carcerari, ella es troba amb una bossa plena de valuoses monedes. En comptes de quedar-se-les per pagar el deute, ells decideixen buscar la propietària i tornar-lo. Això el converteix en un heroi mediàtic alhora que surten veus discordants que desconfien d'un home empresonat i separat de la dona. Rahim haurà de provar davant d'organitzacions, familiars, veïns, etc. que la seva intenció en tot moment va ser tornar els diners. Serà a les discussions i interrogatoris que s'originen entre tots els implicats on es revelarà l'estil de Farhadi. Diàlegs circulars, subtils, bizantins de vegades, acusadors i plens d'enfocaments ètics, petits girs del guió que creen dubtes a l'espectador, compleixen la doble funció de bloquejar el conflicte, però alhora fer avançar la història. El que podria haver estat un succés simple es converteix en complex per la construcció de relats, encara que no siguin certs, de tots els que envolten el protagonista i que es van estenent amb l'ajuda de les xarxes socials. Rahim es resisteix a perdre i sempre sap capgirar els arguments que li plantegen els seus adversaris.

Tot aquest material dialèctic crea el dubte de qui és el canalla i qui l'heroi jugant amb l'opinió confusa de l'espectador. Farhadi, que creu que aquest món necessita herois, aprofita per traslladar-nos com funciona la societat iraniana i com n'és de difícil escapar de la vigilància a què estem constantment sotmesos.

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres