Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Sense amor (Nelyubov)


MitjÓ de comunicaciˇ:

Si en Leviatan, Andrey Zvygintsev ens acostava al tema polític a través de la corrupció, a Sense amor sembla voler aplicar aquella frase seva de "sóc d'un país anomenat Cinematografia". Tot i que l'acció transcorre a Moscou, la pel·lícula fuig, com el seu autor, del localisme per enfrontar-nos a un tema més universal: l'odi que pot supurar una relació de parella quan ja no queda ni una mica d'afecte. Tota la informació política del país que es dóna al film és únicament a través del so de la televisió interromput en moltes ocasions per les tenses discussions dels protagonistes.

Zvygintsev demostra un gran talent per crear un microcosmos dramàtic. Sense necessitat de recórrer al melodrama, dibuixa uns personatges incapaços de sentir alguna cosa més enllà del seu propi narcisisme, però al mateix temps injecta una pàtina d'ambigüitat i fredor en totes les escenes que troben el seu reflex en una naturalesa també, en moltes ocasions, martiritzada.

Sorprendrà a l'espectador que, en una trama on predomina el suspens i la inquietud, el final quedi obert. Crec que per al director el més important no serà on és aquest nen fugit sinó la manca d'afecte, la deshumanització d'uns personatges víctimes del seu egoisme i el menyspreu mutu, els quals ha empès el seu fill a desaparèixer.

Estem davant d'una pel·lícula que colpeja la consciència, que ens parla d'una societat moralment malalta, d'uns personatges més pendents de satisfer les seves necessitats que de pensar en les dels que els envolten. Quan els dos protagonistes inicien una nova vida, buscant una nova felicitat, el temps els demostrarà que les situacions es repeteixen si són incapaços d'estimar. Aquest descoratjador retrat social ve acompanyat d'un tractament visual excel·lent, un ritme lent però sense pausa i una excel·lent interpretació.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres