Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Retorn a casa, una segona condemna


MitjÓ de comunicaciˇ:

Basant-se en una novel·la de Yan Geling, el director Zhang Yimou (Sorgo vermell, Amor sota l'arç blanc, El camí a casa) ha sabut aconseguir un relat intimista i emotiu protagonitzat per la seva musa i esposa Gong Li.

Situat en els anys de la Revolució cultural de Mao, la primera part es concentra principalment en el dia a dia d'una generació víctima de la repressió, pobresa i resignació més absolutes. La segona part ens parla de les dramàtiques conseqüències que aquesta Revolució va tenir en una família un cop aquesta va haver finalitzat.

Lu és un intel·lectual que per raons ideològiques està a la presó. Quan recupera la llibertat el seu retorn a casa suposarà una segona condemna ja que la seva anhelada dona, víctima d'una pèrdua de memòria psicològica, no el reconeix. Lu haurà de fer front a una filla que el culpa de tots els seus fracassos i renega d'ell i una esposa que el confon amb un desaprensiu. Dia rere dia tot el seu afany estarà dirigit a aconseguir el reconeixement de la seva estimada. Recorrerà a inimaginables estratègies afectives i físiques per tal que els ulls de la seva dona li rememorin en la seva tendra mirada. Tot i els seus titànics esforços, només aconseguirà ser acceptat com un personatge aliè als sentiments d'ella i amb una falsa identitat.

Tota la història traspua una gran sensibilitat i una pausada cadència en la qual un cop de reixa, una mirada o la contemplació de la pluja s'erigeixen també en protagonistes. Degustar aquests detalls mínims que adquireixen una gran importància en el quefer dels protagonistes és un luxe que molts pocs directors aconsegueixen transmetre. Això unit a una excel·lent interpretació i a una fotografia plena de matisos podem assegurar que, tot i reflectir un moment històric devastador amb uns personatges els somnis dels quals es veuen frustrats dia a dia, la tristesa i desassosec del tema queda compensada per la tendresa de la història i per la sensació de trobar-nos davant un cinema d'una gran qualitat.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres