Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Reina Cristina, la dona que va ser rei


MitjÓ de comunicaciˇ:

Segons ens va explicar el seu director Mika Kaurismäki en la roda de premsa que va tenir lloc a Barcelona, ​​aquesta és la pel·lícula sobre la Reina Cristina que hagués volgut interpretar Greta Garbo, en comptes del personatge que el 1933 va encarnar sota la direcció de Rouben Mamoulian amb un resultat no del gust de l'actriu. També va confessar que un dels seus desitjos havia estat aconseguir escenes que recordin les pintures de Caravaggio i de Rembrandt.

Íntegrament rodada al Sud de Finlàndia i produïda per cinc països, Kaurismäki se centra en els deu anys en què Cristina va exercir el poder a Suècia prioritzant la cultura i la pau, decisió que la va enfrontar amb molts dels seus contemporanis que preferien seguir invertint en el negoci de la guerra. També va haver de lluitar contra una Cort dominada per homes amb l'única pretensió de casar-la perquè deixés un hereu.

Amb només sis anys, en 1633, va ser coronada i educada sota una fèrria religió luterana com si fos un príncep. Intel·ligent, lliurepensadora, amant de les arts i les ciències i seguidora de Descartes a qui va assistir a la seva mort, quan arriba a la majoria d'edat posà fi a la guerra dels Trenta anys. Va saber desafiar les convencions, qüestionar les tradicions i resistir totes les pressions dels membres de la Cort que no estaven d'acord amb les seves decisions. En 1654 deixà el protestantisme, es converteix al catolicisme sota la protecció de Felip V d'Espanya i se'n va a viure a Roma on va morir als 63 anys. Està enterrada entre Papes.

No obstant Mika Kaurismäki s'ha documentat a fons sobre el personatge, no hem de perdre de vista que en tot relat històric sempre planeja la interpretació dels fets per part de l'estudiós. La Cristina de Mika està dividida entre les seves responsabilitats polítiques i una passió enfervorida per la seva dama de companyia, que en més d'una ocasió s'ha d'interposar en les seves decisions de govern. És difícil saber si la Cristina real va ser víctima de tal passió o es va quedar en una relació platònica.

Amb un excel·lent nivell tècnic i artístic, un magnífic vestuari i una meravellosa interpretació de Malin Buska, Reina Cristina, la dona que va ser rei és una pel·lícula que ens acosta la realitat històrica sense oblidar en cap moment el personatge humà.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres