Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Nit reial ... o nit real?


MitjÓ de comunicaciˇ:

Situem-nos en el 8 de maig de 1940, dia de la victòria a Europa. Londres es prepara per celebrar el final de la guerra i al palau de Buckingham el rei Jordi VI, encara que no era amant de parlar en públic (recordem El discurs del Rei), prepara una declaració que ha de mirar al futur amb optimisme tot i que en el seu interior albergui seriosos dubtes sobre els temps que vénen. Les seves dues filles Margaret i Isabel (a la pel·lícula, Bel Powley i Sarah Gadon), ansien unir-se a la festa londinenca. Els pares accedeixen amb la condició que vagin d'incògnit i amb dos militars d'acompanyants. I així va ocórrer a la realitat: les princeses van sortir, es van barrejar amb la gent, van ballar i van tornar a palau a mitjanit. La princesa Elisabeth va qualificar aquesta nit en el seu diari de "molt divertida" i Margaret com de "Ventafocs al revés".

Encara que comptem amb tots els elements per pensar en una pel·lícula històrica a l'ús, no sembla ser aquest el principal propòsit del seu director, Julian Jarrold, qui anteposa les experiències efervescents d'aquestes dues noies que aprenen en una nit de llibertat tot el que no s'ensenya en un palau. La seva desbordant vitalitat, el seu encant i gràcia contagien tots els que es creuen al seu camí (inclòs nosaltres els espectadors). Despullades del seu paper aristocràtic, bé sigui per cercar diversió, bé sigui per ingenuïtat, no tindran cap objecció a trencar amb la seva imatge principesca i adoptar diferents cares segons dicti la inèrcia de la festa. La seva perplexitat i les emocions que els proporcionen aquests mons fins llavors desconeguts, crearan un seguit de situacions a qual més graciosa.

Sense ànim de transcendència, amb un ritme àgil i uns diàlegs enginyosos i divertits, Jarrold aconsegueix una pel·lícula sincera, alegre i molt entretinguda, sense oblidar el magnífic vestuari, els decorats i la banda musical.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres