Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Moments d'una vida. Una bella i commovedora hist˛ria sobre el pas del temps


MitjÓ de comunicaciˇ:

El director Richard Linklater va voler implicar-se fa 12 anys en un projecte cinematogràfic sense precedents: fusionar el temps ficció de la pantalla amb el temps real dels personatges, ficció i vida fosos magistralment. Dotze anys durant els quals, uns quants dies a l'any, l'equip es reunia per continuar el rodatge, arriscant a que durant aquests lapses de temps es produïssin canvis negatius en els actors, tenint en compte a més que Richard no els va permetre veure la cinta fins al muntatge final. El resultat, una bella, inquietant i commovedora història sobre el pas del temps en una família, sobre el seu poder modelador i demolidor però també sobre el seu poder com a constructor de moments dolços i plaents.

Durant els 165 minuts de projecció assistim als diferents moments d'un matrimoni divorciat amb dos fills. A la lluita d'una mare (Patricia Arquette) pels seus estudis, el seu treball, la seva vida privada turbulenta i per tirar endavant els seus fills. A un pare (Ethan Hawke) que no obstant portar una vida poc convencional, sap transmetre tota la seva vitalitat i tot el seu afecte als fills. I principalment al difícil viatge que recorre el camí de la infantesa a l'adolescència dels dos fills (Lorelei Linklater i Ellar Coltrane) amb les seves il·lusions però també amb les seves decepcions i fracassos. Els nens aprenen i experimenten, els pares actuen segons el que han après i experimentat.

Com a teló de fons, aquells esdeveniments polítics que van marcar els diferents temps: l'11-S, el president George Bush, les eleccions amb Obama de candidat, etc... però sense pretensions ni reflexions, simplement com un fidel acompanyant del nostre propi relat vital.

Sense necessitat de recórrer a tòpics vells o a sentiments ensucrats. Sense caure en el dramatisme fàcil o en ostentacions innecessàries, el director sap mantenir el ritme i la força narrativa, fidel al seu estil, conscient que l'excel·lència no té perquè estar renyida amb la senzillesa i naturalitat.

Pel·lícula que parteix d'un ambiciós i arriscat projecte però que, donat el resultat excel·lent, m'atreviria a afirmar que si R. Linklater no existís l'hauríem d'inventar.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres