Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Miles Ahead, vida de Miles Davis - vida de pelĚlÝcula


MitjÓ de comunicaciˇ:

Prenent com a títol el segon treball discogràfic de Miles Davis, Don Cheadle debuta com a director en aquest peculiar biòpic sobre el músic del qual és, alhora, protagonista, coguionista i productor. Projecte elaborat al llarg de cinc anys en els quals ha escoltat els discos un cop i un altre, ha llegit tot el relacionat amb el músic i s'ha entrevistat amb els que el van conèixer. Amb tota aquesta documentació va poder confessar que "com més informació tenia més enigmàtic em resultava". La pel·lícula se centra en l'etapa de 1975-1980 quan, després d'haver experimentat la glòria, el geni musical va caure presoner d'alcohol, drogues, desamor i solitud. A través de salts en el temps rics en recursos fílmics, la pel·lícula ens va traslladant d'un neguitós present a un feliç passat.

El fil conductor de la història serà el robatori i la posterior recuperació d'unes cintes en què Davis tenia gravat l'assaig de la seva següent obra. Juntament amb un periodista de la revista Rolling Stone (Ewan McGregor) es veuran involucrats en una sèrie de perseguides, carreres de cotxes i trets per recuperar les gravacions amb què Davis pensava tornar amb força al món musical.

Poc inclinat a que el etiquetessin en un estil concret, tota la vida del músic va ser una lluita per redissenyar-se a si mateix i la seva música. Va participar en moviments bebop, cool i avantguardes i va inaugurar el jazz rock; tenia una veritable obsessió per no repetir-se i per transformar constantment la seva música.

Història que barreja realitat i ficció, el director explica que va voler fer un projecte explosiu d'una gran llibertat formal i no pot negar-se que la seva càmera i el personatge que encarna tan excel·lentment amb la seva esquinçada veu i els seus peculiars gestos, han sabut capturar magníficament al geni musical.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres