Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Llišons dĺamor. PolŔmica relaciˇ entre dos professors


MitjÓ de comunicaciˇ:

Absolutament necessari citar el títol original (Words and Pictures) ja que penso que transmet amb més precisió la trama principal. Molt desafortunat el títol amb el qual s'estrena al nostre país que sembla centrar-se només en el previsible final de la pel·lícula.

Una imatge val més que mil paraules? Què transmeten més les paraules o les imatges? ¿Preferim les paraules per imaginar-nos les imatges o veure aquestes plasmades en una pintura? Aquestes qüestions seran la causa de que entre Jack Marcus (Clive Owen), professor de llengua, i Dina Delsanto (Juliette Binoche), professora d'art, s'estableixi un dilema, una competició sana a la qual, a poc a poc, s'aniran unint alumnes i professors. Els constants jocs de paraules, cites literàries i referències a obres pictòriques, aconseguiran treure de la monotonia Marcus, la lluita personal del qual es dirimeix a superar el seu alcoholisme i Dina que, víctima d'una artritis reumàtica, veu com la seva vocació de pintora va minvant dia a dia. Dos personatges tocats per la vida i preses d'una gran solitud que trobaran en la creació un refugi fràgil. 

Entre ells s'establirà dia a dia un pols de desafiaments constants en què s'implicaran fins al punt d'organitzar un combat final amb l'objectiu d'establir un vencedor. En un acte d'humilitat que suposa cedir el mèrit a l'adversari, la seva conclusió no pot ser més encertada: paraula i imatge no poden existir l'una sense l'altra, es complementen ja que la primera es relaciona amb la concreció i el raonament. La imatge, per contra, és la reina del suggeriment i l'emoció.

El sentit de l'art, la vocació d'ensenyar amb tot el que això comporta i la possibilitat de començar de nou són els tres punts principals que es van desenvolupant en aquesta comèdia romàntica que, encara que amb un final massa fàcil i ensucrat, no deixa de tenir un plantejament interesant per a tots aquells que creuen en la força del art.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres