Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

La professora d'hist˛ria, un relat senzill i commovedor


MitjÓ de comunicaciˇ:

L'afició dels cineastes francesos per abordar de front i de forma objectiva els problemes socials que preocupen als ciutadans és ben coneguda pel públic. Actualment podem trobar a les cartelleres Hipócrates, un film on s'aborda el problema de la sanitat pública.

La professora d'història, basada en fets reals, ens submergeix en les greus faltes de disciplina a les que dia rere dia han d'enfrontar-se els docents a les aules. Anne Gueguen (Ariane Ascaride) és una dona que s'estima la seva professió i que no es deixa vèncer davant un grup de classe desmotivat, rebel, multicultural i amb seriosos problemes socials. Ella sap que la seva tasca no és únicament ensenyar història sinó també inculcar el respecte a les diferents cultures, religions i a la llibertat d'expressió. Aprofitant el Concurs Nacional de la Resistència i de la Deportació que es convoca cada any a França, els animarà a estudiar la situació dels infants i adolescents en l'època nazi. Serà a partir de les investigacions i les reflexions sobre el tema que els alumnes aniran prenent consciència de la seva pròpia realitat, acceptant les diferències i respectant les idees dels altres.

Gràcies al treball col·lectiu, els joves intolerants i agressius de la primera part es transformaran en unes persones creatives i motivades per un projecte comú. Ells seran els veritables protagonistes de la pel·lícula, d'aquí que el títol en francès Les héritiers (Els hereus), referint-se a aquestes noves generacions que semblen no tenir consciència d'on vénen, resulti més adequat.

La professora d'Història, tot i utilitzar el tòpic de la professora voluntariosa disposada a treure el millor dels seus alumnes, fuig de l'esquema clàssic al pretendre que a través del coneixement d'un crim històric que res sabia de tolerància i respecte, la integració de aquest grup de joves sigui possible.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres