Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Hedi, un vent de llibertat. Estrena


MitjÓ de comunicaciˇ:

Pel·lícula dirigida pel tunisià Mohamed Ben Attia, amb una molt bona acollida al seu país, ha rebut el Premi Ós de Plata al millor actor i a la millor Òpera Prima al festival de Berlín.

No esperi l'espectador una superproducció amb grans efectes visuals o de so, amb una trama enrevessada dividida en subtrames i amb pretensions intel·lectuals. Tot el contrari. Hedi és una pel·lícula senzilla, silenciosa, concisa i que apel·la les emocions. I per sobre de tot amb una magnífica interpretació. La seva història és lineal, sense grans sobresalts però la forma de explicar-nos-la transpira una gran sensibilitat.

Hedi és un jove tunisià que està atrapat en les convencions socials imposades majorment per la seva mare qui ja té decidit el seu futur. Se sent molt orgullosa de la feina que exerceix el seu fill en un concessionari de cotxes i en uns dies el casarà amb una noia l'únic objectiu de la qual a la vida és ser mare i esposa. Però la revolució de la primavera àrab acaba de finalitzar i Hedi, com molts altres joves de la seva edat, se sent atrapat entre l'ànsia de llibertat i el pes de les tradicions. En un viatge de treball, el protagonista coneixerà a una noia alliberada que representa la modernització. Amb ella pot tenir un futur lliure de traves socials però incert. Dues veus parlaran en el seu interior: una l'empeny a rebel·lar-se contra totes les imposicions maternes; l'altra l'incita a seguir el destí que la mare ha dissenyat per a ell.

Serà en aquesta disjuntiva que, com diu el director: "Hedi començarà a aprendre més sobre si mateix ". Independentment de quina sigui la seva decisió, el cert és que l'expressió de tristesa i malenconia que li ha imprès una educació basada en la submissió i que l'ha portat a sentir-se com a un mort en vida ja mai podran esborrar-se del seu rostre.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres