Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Estrena de Timbuktu


MitjÓ de comunicaciˇ:

En un poble del desert de Mali, amb el seu silenci envoltant, el seu horitzó inabastable i els seus bells contrastos de llum, els gihadistes han decidit trencar les regles de la natura. Els seus altaveus prohibint qualsevol activitat lúdica és el persistent so que ressona a les orelles dels habitants, els seus soldats armats vigilant els carrers és el límit en el qual habiten els veïns, els seus uniformes monocolor i les seves cares autoritàries són el desafiament als matisos cromàtics del paisatge. Qualsevol veu que qüestioni les seves regles draconianes, qualsevol acte que desafiï les seves irracionals imposicions seran severament castigats. Ells estan allà per segrestar un poble i la seva cultura, per imposar la seva xaria.

Aquest és el context que li serveix al director Abdrrahmane Sissako per mostrar-nos com reaccionen davant aquesta terrible realitat diferents personatges del poble. Els seus retrats aniran sorgint davant l'espectador lentament, demorant-se en matisos i detalls, posant alguna pinzellada de fi humor, però amb una gran càrrega de realisme i cruesa. No hi ha discurs moralista ni llargues arengues ja que la desraó d'uns queda perfectament contrastada per la raó dels creients del lloc. Finalment triomfarà la imposició de la por a través de l'amenaça, l'assetjament i la violència. Els adults es convertiran en les víctimes directes dels fanàtics però seran els nens qui seran condemnats a errar amb la mirada perduda i sense un destí propi per una terra que els ha estat arrabassada.

Basada en fets reals i afrontant amb valentia una dramàtica realitat,  Timbuktu és la primera pel·lícula mauritana que ha estat seleccionada per competir als Oscars d'aquest any.

 VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres