Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Estrena de MoliŔre en bicicleta


MitjÓ de comunicaciˇ:

Serge Tanneur (Fabrice Luchini) ha decidit retirar-se a l'illa de Ré estant al cim de la seva carrera com a actor. Gauthier Valence (Lambert Wilson), reconegut actor de sèries televisives, va a visitar-lo per convèncer-lo que actuï a l'obra El Misantrop de Molière que vol portar al teatre. Serge, que sent veritable menyspreu pel món dels actors, dubte en acceptar el paper però, donada la seva admiració per l'obra, decideix assajar alguns fragments del primer acte. A poc a poc, aniran endinsant-se en el món de Molière, la qual cosa comportarà que els dos actors es mesurin, es desafiïn, es sedueixin, s'humiliïn, es reconciliïn ... Assistim, doncs, al procés de construcció d'una obra i d'avanç d'un text. Els dos s'enfronten al text amb passió, mostrant les seves dificultats, les seves tècniques, el seu esforç per memoritzar i la seva atenció al significat  de les paraules.

El text de Molière utilitzat per reflexionar sobre l'ofici d'actor. Però al mateix temps, Alceste i Filinto, els personatges d'El Misantrop, s'assemblen més a Serge i Gauthier del que ells mateixos volen reconèixer. Alceste és Tanneur, que viu recollit en una illa, pintant i incomunicat, menyspreant les malapteses i estupideses humanes. Filinto, home optimista i indulgent, s'adapta al que sigui per tal d'aconseguir el reconeixement i l'èxit. Per a ell una ment profunda només pot avançar si està emmascarada, precepte que Serge rebutja de ple. A poc a poc, Gauthier, a l'illa al costat de Serge, descobrirà que també ell té molt d'Alceste.

El director  Philippe Le Guay, aconsegueix traslladar els dos personatges de Molière al món actual, sent aquests els que donen entitat a la pel·lícula.

Intel·ligent, divertida i lúcida, resulta tot un plaer per a l'oïda escoltar els dos actors recitar Molière, principal protagonista, encara que en algun moment la història es veu enfosquida per alguna trama secundària prescindible.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres