Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Kanimambo. Tres hist˛ries diferents amb un denominador com˙.


MitjÓ de comunicaciˇ:

Aquest continent és massa gran per descriure'l. És tot un oceà, un planeta a part, tot un cosmos heterogeni i d'una riquesa extraordinària. Només per una convenció reduccionista, per comoditat, diem "Àfrica"​​. En la realitat, excepte pel nom geogràfic, Àfrica no existeix.

Ryszard Kapuściński (Eben)

 

Kanimambo significa "gràcies" en shangana, una de les llengües parlades a Moçambic. És una manera d'agrair a aquest país i a la seva gent tot el que, durant el seu viatge i rodatge, van aprendre els tres directors de la pel·lícula.

Tres històries diferents que es corresponen amb les mirades dels seus tres directors, però que tenen un denominador comú: la seva senzillesa, la seva fina percepció i autenticitat, a més dels seus personatges: herois de la quotidianitat que lluiten per aconseguir una vida millor.

En Custodio la primera de les històries, dirigida per Abdul-Latif Hwidar, assistim a l'estreta i tendra relació que mantenen un pare i el seu fill. El nen, menor d'edat, ha de cuidar del pare malalt i ocupar-se de la subsistència de tots dos. L'ingrés d'aquell en un hospital ens permetrà, a més, conèixer detalls de la sanitat al país.

Madalena, la segona història dirigida per Carla Subirana, ens parla del paper de la dona al país, dones lluitadores, capaces de vèncer les precarietats del dia a dia. La mateixa directora, amb una gran dosi de sensibilitat va mostrant els seus diferents punts de vista.

Joana, l'últim relat, ens mostra la penosa situació en què viuen dos discapacitats: una nena sordmuda i un cec cantant. L'agudesa del seu director, Adán Aliaga, per dignificar els mínims detalls, recorren la seva història.

Tres realitats d'un país castigat per una guerra d'independència, per una posterior guerra civil, per una gran pobresa i malalties però que, sortosament comença, encara que sigui a poc a poc, a donar signes de recuperació.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres