Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

ESPECIALS (HORSE NORMES)


MitjÓ de comunicaciˇ:

No és gens fàcil, quan s'aborda un tema delicat com l'autisme i la seva reinserció a la societat, trobar un equilibri entre el sentimentalisme fàcil, el "bonisme" barat i la desimboltura amb tocs humorístics. Eric Toledano i Olivier Nakache (Intocable) saben del que parlen. El 2015 van fer un documental de 26 minuts on explicaven el treball de Stéphane Benhamou creador de l'organització "Le silence des justes" i de Jaoud Tatou director de "Le Relais IDF". El mateix Benhamou va cuidar un familiar autista de Toledano i els dos directors van passar un temps llarg treballant en organitzacions sense ànim de lucre. El 5% recaptat per la pel·lícula es destinarà a aquestes dues associacions. El jove que interpreta l'autista més problemàtic de la pel·lícula té un germà que pateix aquesta malaltia. Els directors no pretenen teoritzar sobre l'autisme, sobre les seves causes, sinó traslladar les reaccions i sensacions que un autista té, l'abandonament al qual l'administració el té sotmès i el paper de les famílies en la vida d'aquests joves.

Bruno (el millor Vincent Cassel) i Malik (magnífic Reda Kateb), jueu un, musulmà l'altre, són dos entusiastes lliurats a la seva causa. Bruno està al comandament d'una associació que acull joves amb un alt grau d'autisme. Malik treballa en l'educació i integració de joves provinents d'entorns marginals. El seu objectiu és que aquests adolescents trobin un lloc en la societat ajudant i responsabilitzant-se dels nens autistes. Entre Bruno i Malik s'establirà, doncs, una gran complicitat amb la finalitat que les dues associacions, seguint un mètode gens convencional, aconsegueixin omplir el buit que l'administració defuig assumir. La seva forta amistat i la fe en el seu treball estarà per sobre de les seves diferències religioses.

L'administració, però, impotent davant els casos d'autisme al seu càrrec, als quals té reclosos en centres on se'ls medica fins deixar-los "groguis" i on fins i tot se'ls lliga si mostren signes de violència, al·legant no seguir els protocols establerts i saltar-se les normes generals de la llei francesa referides al seguiment dels pacients amb aquesta malaltia, envia una inspecció que pretén tancar l'associació, sense fer cas fins i tot de les opinions dels professionals de la sanitat que confien plenament en el seu treball.

Pel·lícula commovedora, emotiva, on els protagonistes encomanen entusiasme i humanitat, amb un ritme àgil i un bell final, que va clausurar amb gran èxit el Festival de Cannes i va obtenir el Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià.

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres