Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

On the Road (En la carretera), una pel·lícula sobre la Generació Beat


Mitjà de comunicació:

Basada en la novel·la homònima de Jack Kerouac, obra emblemàtica de la "Generació Beat" de finals dels 40, els protagonistes parlen de la vida entesa com un viatge continu a la recerca d'una llibertat que proporcioni vivències d'intensa emoció, capaç de transgredir les normes establertes. El més important és fugir de la rutina, de la monotonia i posar-se al límit.

Sal, aspirant a escriptor, després de la mort del seu pare coneix Dean, jove seductor, transgressor i decidit a tot per tal d'experimentar alguna cosa nova. Al costat de Marylou, núvia de Dean, emprenen successius viatges al llarg dels Estats Units buscant d'una banda noves experiències i d'altra trobar-se a si mateixos. Al final, cada personatge acabarà segons el recorregut de la seva pròpia consciència.

Crònica d'una generació que clamava ruptures socials i la bandera de la qual era l'idealisme i la creativitat. Trist final per a uns joves que anhelaven una nova societat.

Pel·lícula molt acurada a nivell visual, amb plànols atractius i amb una qualitat musical excel·lent però on preval més la dependència del text que la capacitat de metàfora.

Aconsegueix Walter Salles, el director, transmetre'ns tota l'essència del llibre de Kerouac o no arrisca tant com l'autor de la novel·la? ¿Aconsegueixen els personatges transmetre'ns tot el torrent emocional de les seves vivències o, per contra, les seves diferents veus resulten mancades d'ideologia (no  obstant ser Marcel Proust el seu autor de referència)? Aquestes són les qüestions que l'espectador, depenent de les seves pròpies experiències i coneixements, haurà de valorar per si mateix.

VEURE TRÀILER

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres