Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

El nen. Acciˇ, intriga i drama a l'Estret de Gibraltar


MitjÓ de comunicaciˇ:

El director Daniel Monzón ha posat el llistó molt alt en la seva nova pel·lícula i penso que el resultat final és que estem davant d'un dels millors thrillers del cinema espanyol. Per als que han vist Gomorra, basada en el llibre homònim de Roberto Saviano, moltes escenes del nen li traslladaran al film de Matteo Garrone.

Acció, intriga, drama i denúncia de l'Estret de Gibraltar com a ruta principal per entrar droga a Europa, són els fonaments sobre els quals s'assenta El nen. Dues històries perfectament acoblades però enfrontades en la realitat, conduïdes per un guió intel·ligent i impecablement travat. D'una banda tenim un policia que porta dos anys treballant per desmantellar una xarxa de tràfic de drogues i que no pensa desistir en la seva obstinació a costa d'arriscar la seva pròpia vida. De l'altra, dos joves que veuen en el tràfic d'haixix del Marroc amb Espanya una forma de guanyar diners fàcil i ràpid. Per a això recorren a un company marroquí que coneix aquest món ja que ha treballat per a un temut capo. Dos mons que corren paral·lels i que convergeixen al final mostrant-nos un retrat dels dos costats l'Estret realista i sense concessions. Dues històries que troben el seu equilibri en un món regit per la traïció i la violència.

Segons explica el seu director, El nen és producte de les vivències reals explicades per personatges d'ambdós costats. Un mèrit més dels actors que aconsegueixen crear uns personatges versemblants i magníficament interpretats fins i tot en aquelles escenes que ens recorden al més genuí cinema nord-americà.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres