Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Coriolanus


MitjÓ de comunicaciˇ:

Un cop més estem davant un reconegut actor que decideix situar-se darrere la càmera. I no dubta en posar-se el llistó ben alt ja que el seu repte és adaptar una obra de Shakespeare a la Roma actual. Partint d'un repartiment excepcional i respectant en gran mesura el text original, el resultat és que Ralph Fiennes sap manejar excel·lentment la direcció.

Caius Martius representa el militar que desitja el millor per a Roma i viu per i per a la guerra. Però la seva falta de tacte unida a una actitud un tant  menyspreadora cap el poble, frustren el seu intent d'accedir al senat com a cònsol. A més, els seus enemics polítics ja s'encarregaran de enfrontar-lo amb la plebs. La seva única sortida és l'exili i serà des d'allà on organitzarà un exèrcit amb els que fins ara havien estat els seus enemics. Tota la fúria, l'odi i la valentia que fins llavors havia demostrat per lluitar per Roma ara les deslligarà contra ella i així veurà executada la seva venjança. Només la influència de la seva mare s'ha d'interposar entre ell i el seu objectiu.

Drama actual, malgrat els segles que el separen de l'original, que ens parla de la soledat a la qual es veuen abocats molts dels que lliuren la seva vida per una causa, de les picabaralles polítiques, dels drames familiars que se'n deriven i de la manipulació a la qual està subjecte el poble, com si d'un assumpte del present es tractés. Tot això expressat amb un llenguatge dens i un ús continu de la retòrica que fan que en molts moments els diàlegs s'assemblin més a una lliçó de declamació i recitació. L'espectador té, en alguns moments, la sensació d'un desajust entre estètica i llenguatge. Escoltar recitar Shakespeare entre metralletes, autopistes o personatges amb xandall i esportives resta noblesa a uns personatges creats per als escenaris teatrals.

Magnífica l'actuació de Vanessa Redgrave qui aconsegueix transmetre tota la grandesa del personatge sense artifici ni afectació. Passa desapercebut el personatge de Jessica Chastain qui a "La nit més fosca" ha demostrat ser capaç de liderar tota la trama d'un film ella sola.

VEURE TRÀILER

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres