Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Bons ve´ns


MitjÓ de comunicaciˇ:

El director islandès Hafsteinn Gunner construeix un relat càustic on tenen cabuda la comèdia negra i la tragèdia desoladora. La moralitat, que ell mateix reconeix, es pot resumir en que vivim en comunitat i cal arribar a acords doncs en cas contrari els conflictes poden tenir un final no desitjat.

Un frondós arbre que projecta la seva ombra sobre el jardí del veí serà el detonant d'una confrontació amb un final patèticament tràgic. Aquestes querelles veïnals semblar ser comuns a Islàndia on els arbres no abunden i els ciutadans valoren molt els raigs del sol. Davant la negativa de podar l'arbre per part del veí propietari, les malifetes i venjances entre ells aniran en un in crescendo que es durà per davant la dignitat i l'autocontrol dels seus protagonistes. Com més tensa és la relació entre aquests veïns més absurdes i desproporcionades són les seves reaccions. Cinc adults assisteixen atònits a les recíproques revenges, sense cap capacitat per reaccionar cívicament i frenar les bogeries venjatives d'una dona neuròtica i desolada pel suïcidi d'un fill. Cadascú aporta el seu gra de mesquinesa fins al paroxisme. La desconfiança cap a l'altre lliura una batalla on l'important no és ja l'ombra de l'arbre sinó la derrota de l'adversari i la pròpia victòria.

Tot i que els conflictes es desenvolupen en un ambient domèstic, es poden molt bé extrapolar a altres àmbits com són els enfrontaments entre nacions, religions ... ja que l'essencial és mostrar una visió pessimista i irònica de la condició humana i de la seva falta d'estratègies per sortir airosa de situacions inicialment senzilles de resoldre.


Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres