Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Aquí i allà, una pel•lícula a cavall entre el documental i la ficció


Mitjà de comunicació:

Aquí i allà és una pel·lícula transparent, sense trampes ni artificis, senzilla però amb una gran dosi de dignitat. La naturalitat amb què es mouen els seus protagonistes, tot i ser actors debutants, aconsegueix commoure'ns fins al punt que no es necessita recórrer a la música per transmetre tota la càrrega emocional continguda en les diferents escenes. Simplement seran les seves parques paraules, els seus gestos i els seus silencis els que aconseguiran que la història resulti real i versemblant com la vida mateixa.

Partint del tema de l'emigració i les seves conseqüències en una família, Antonio Méndez Esparza aprofita l'ocasió per mostrar-nos com transcorre la vida en un poblet de Sierra Guerrero (Mèxic) en les seves diferents facetes: la sanitat, educació, treball i relacions socials. La intenció no és fer una anàlisi de la precària situació social en què viuen els personatges sinó aconseguir que l'espectador participi del dia a dia dels protagonistes i n'extregui les seves pròpies conclusions.

Pedro torna a la seva llar després d'haver emigrat durant un temps a Nova York. Arriba amb l'esperança de trobar alguna cosa millor i poder mantenir la seva família. Però a poc a poc aquestes esperances s'aniran esvaint ja que només troba treballs temporals i els diners comencen a escassejar. La seva frustrada lluita del dia a dia només es veurà compensada pel sincer afecte que es viu en la seva família. Malgrat la precarietat de mitjans sempre sabran trobar en els petits detalls un somriure i un moment de felicitat. L'ombra de la por a una nova separació per haver de tornar als Estats Units planejarà constantment per damunt de les seves vides.

Entre altres, ha obtingut el premi Fipresci de la setmana de la crítica a Cannes.

VEURE TRÀILER

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres