Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

HEDI, UN VENT DE LLIBERTAT
VEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS"

 

 

Pel·lícula dirigida pel tunisià Mohamed Ben Attia, amb una molt bona acollida al seu país, ha rebut el Premi Ós de Plata al millor actor i a la millor Òpera Prima al festival de Berlín.

No esperi l'espectador una superproducció amb grans efectes visuals o de so, amb una trama enrevessada dividida en subtrames i amb pretensions intel·lectuals. Tot el contrari. Hedi és una pel·lícula senzilla, silenciosa, concisa i que apel·la les emocions. I per sobre de tot amb una magnífica interpretació. La seva història és lineal, sense grans sobresalts però la forma de explicar-nos-la transpira una gran sensibilitat.

Hedi és un jove tunisià que està atrapat en les convencions socials imposades majorment per la seva mare qui ja té decidit el seu futur. Se sent molt orgullosa de la feina que exerceix el seu fill en un concessionari de cotxes i en uns dies el casarà amb una noia l'únic objectiu de la qual a la vida és ser mare i esposa. Però la revolució de la primavera àrab acaba de finalitzar i Hedi, com molts altres joves de la seva edat, se sent atrapat entre l'ànsia de llibertat i el pes de les tradicions. En un viatge de treball, el protagonista coneixerà a una noia alliberada que representa la modernització. Amb ella pot tenir un futur lliure de traves socials però incert. Dues veus parlaran en el seu interior: una l'empeny a rebel·lar-se contra totes les imposicions maternes; l'altra l'incita a seguir el destí que la mare ha dissenyat per a ell.

Serà en aquesta disjuntiva que, com diu el director: "Hedi començarà a aprendre més sobre si mateix ". Independentment de quina sigui la seva decisió, el cert és que l'expressió de tristesa i malenconia que li ha imprès una educació basada en la submissió i que l'ha portat a sentir-se com a un mort en vida ja mai podran esborrar-se del seu rostre.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

 


 

 

 

ENTREVISTA A MARIA RIPOLL, DIRECTORA DE CINEMA

 

Aquest divendres 11 de novembre s'ha estrenat la pel·lícula "No culpis al karma del que et passa per gilipolles" dirigida per Maria Ripoll i basada en la novel·la homònima de Laura Norton. El film està protagonitzat per Verónica Echegui, Alex García, David Verdaguer, l'Alba Galotxa, Cecilia Freire, Elvira Mínguez i Jordi Sánchez.

En aquesta entrevista, Maria ens parla de la seva preferència pel gènere comèdia, del seu criteri a l'hora de triar un actor o actriu i del paper de les dones al cinema, entre d'altres qüestions.

 

Sinopsi del film

 

A Sara li agrada planificar i vol que tot surti perfecte per a la visita del seu xicot que porta un any fora. Però una setmana abans de la seva arribada, la vida de Sara, i el seu pis, es converteixen en un caos. Els seus pares a punt de divorciar-se i una germana menor a punt de casar-se amb Aaron, un famós cantant que resulta ser l'amor d'institut de Sara. Què ha fet malament perquè el karma li torni tot això?

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres