<-- xox 3 xox --> <-- SELECT ent_foto1,ent_foto2,ent_foto3,ent_foto4,ent_foto5,ent_foto6 FROM entidades WHERE id_entidad=506 --> <-- xox 3 xox --> <-- SELECT ent_foto1,ent_foto2,ent_foto3,ent_foto4,ent_foto5,ent_foto6 FROM entidades WHERE id_entidad=175 -->
Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook
<-- xox 2 xox -->
<-- xox 5 xox --> <-- SELECT ent_foto1,ent_foto2,ent_foto3,ent_foto4,ent_foto5,ent_Foto6 FROM entidades WHERE lower(id_entidad)=1219 -->
<-- xox 3 xox -->

Inici

RETORN A CASA, UNA SEGONA CONDEMNAVEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS"

 

Basant-se en una novel·la de Yan Geling, el director Zhang Yimou (Sorgo vermell, Amor sota l'arç blanc, El camí a casa) ha sabut aconseguir un relat intimista i emotiu protagonitzat per la seva musa i esposa Gong Li.

Situat en els anys de la Revolució cultural de Mao, la primera part es concentra principalment en el dia a dia d'una generació víctima de la repressió, pobresa i resignació més absolutes. La segona part ens parla de les dramàtiques conseqüències que aquesta Revolució va tenir en una família un cop aquesta va haver finalitzat.

Lu és un intel·lectual que per raons ideològiques està a la presó. Quan recupera la llibertat el seu retorn a casa suposarà una segona condemna ja que la seva anhelada dona, víctima d'una pèrdua de memòria psicològica, no el reconeix. Lu haurà de fer front a una filla que el culpa de tots els seus fracassos i renega d'ell i una esposa que el confon amb un desaprensiu. Dia rere dia tot el seu afany estarà dirigit a aconseguir el reconeixement de la seva estimada. Recorrerà a inimaginables estratègies afectives i físiques per tal que els ulls de la seva dona li rememorin en la seva tendra mirada. Tot i els seus titànics esforços, només aconseguirà ser acceptat com un personatge aliè als sentiments d'ella i amb una falsa identitat.

Tota la història traspua una gran sensibilitat i una pausada cadència en la qual un cop de reixa, una mirada o la contemplació de la pluja s'erigeixen també en protagonistes. Degustar aquests detalls mínims que adquireixen una gran importància en el quefer dels protagonistes és un luxe que molts pocs directors aconsegueixen transmetre. Això unit a una excel·lent interpretació i a una fotografia plena de matisos podem assegurar que, tot i reflectir un moment històric devastador amb uns personatges els somnis dels quals es veuen frustrats dia a dia, la tristesa i desassosec del tema queda compensada per la tendresa de la història i per la sensació de trobar-nos davant un cinema d'una gran qualitat.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


 

 

MILES AHEAD, VIDA DE MILES DAVIS - VIDA DE PEL·LÍCULA

 

Prenent com a títol el segon treball discogràfic de Miles Davis, Don Cheadle debuta com a director en aquest peculiar biòpic sobre el músic del qual és, alhora, protagonista, coguionista i productor. Projecte elaborat al llarg de cinc anys en els quals ha escoltat els discos un cop i un altre, ha llegit tot el relacionat amb el músic i s'ha entrevistat amb els que el van conèixer. Amb tota aquesta documentació va poder confessar que "com més informació tenia més enigmàtic em resultava". La pel·lícula se centra en l'etapa de 1975-1980 quan, després d'haver experimentat la glòria, el geni musical va caure presoner d'alcohol, drogues, desamor i solitud. A través de salts en el temps rics en recursos fílmics, la pel·lícula ens va traslladant d'un neguitós present a un feliç passat.

El fil conductor de la història serà el robatori i la posterior recuperació d'unes cintes en què Davis tenia gravat l'assaig de la seva següent obra. Juntament amb un periodista de la revista Rolling Stone (Ewan McGregor) es veuran involucrats en una sèrie de perseguides, carreres de cotxes i trets per recuperar les gravacions amb què Davis pensava tornar amb força al món musical.

Poc inclinat a que el etiquetessin en un estil concret, tota la vida del músic va ser una lluita per redissenyar-se a si mateix i la seva música. Va participar en moviments bebop, cool i avantguardes i va inaugurar el jazz rock; tenia una veritable obsessió per no repetir-se i per transformar constantment la seva música.

Història que barreja realitat i ficció, el director explica que va voler fer un projecte explosiu d'una gran llibertat formal i no pot negar-se que la seva càmera i el personatge que encarna tan excel·lentment amb la seva esquinçada veu i els seus peculiars gestos, han sabut capturar magníficament al geni musical.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


<-- SELECT ent_foto1,ent_foto2,ent_foto3,ent_foto4,ent_foto5,ent_foto6 FROM entidades WHERE id_entidad=175 -->

Solucionaris Recursos xarxa

<-- xox 5 xox -->

Últimes Notícies

La meva filla, la meva germana. Film dur però magnífic


Bidegain ha sabut plasmar un tema incòmode i arriscat evitant el maniqueisme, jugant amb el suspens i deixant planejar una mirada humana sobre la complexitat de la vida a Occident.


La meva germana perfecta, una rivalitat sana


Guanyadora de diversos premis en diferents festivals, la pel·lícula aconsegueix abordar el problema de l'anorèxia de manera honesta, càlida i emotiva sense renunciar per això al rigor que l'argument exigeix.


Nit reial ... o nit real?


Sense ànim de transcendència, amb un ritme àgil i uns diàlegs enginyosos i divertits, el director aconsegueix una pel·lícula sincera, alegre i molt entretinguda, sense oblidar el magnífic vestuari, els decorats i la banda musical.


Reina Cristina, la dona que va ser rei


Íntegrament rodada al Sud de Finlàndia i produïda per cinc països, Kaurismäki se centra en els deu anys en què Cristina va exercir el poder a Suècia prioritzant la cultura i la pau.


Romanç a Tòquio. Un camí a la maduresa


Pel·lícula basada en la novel·la d'Amélie Nothomb Ni d'Eva ni d'Adam, ens explica la història d'Amélie, jove belga de 20 anys que vol ser escriptora i que torna a Tòquio, ciutat on va néixer.


<-- SELECT ent_foto1,ent_foto2,ent_foto3,ent_foto4,ent_foto5,ent_Foto6 FROM entidades WHERE lower(id_entidad)=1198 -->
<-- SELECT * FROM plantillas WHERE id_templates ='2' -->

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres