Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

LA DONA QUE SABIA LLEGIR
VEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS

 

Marina Francen s'estrena a la direcció després d'haver treballat com a ajudant de realització amb directors tan consagrats com Oliver Assayas o Michael Haneke. Basant-se en el relat de Violeta Ailhaud L'home semen, la seva adaptació al cinema aconsegueix combinar unes imatges de gran bellesa pictòrica amb una història precisa i poètica a la vegada.

Situada en un poble de l'Alta Provença francesa durant el cop d'estat de Napoleó III, les dones del lloc, privades dels seus homes que han estat extradits a llocs remots víctimes d'una brutal repressió per la seva condició de republicans, han de treballar en comunitat per sortir cap endavant. La inquietud davant la possible desaparició de la seva societat per falta de descendència, les condueix a un pacte entre elles: compartiran el primer home que aparegui pel poble. El seu compromís serà una complicitat entre la pulsió sexual i la necessitat de maternitat. L'atzar fa que un dia aparegui Jean, un home d'enigmàtic passat però desitjós d'establir-se en un lloc. Amb l'única jove que sap llegir intercanviaran lectures de Víctor Hugo i contes de Voltaire. L'atracció entre els dos serà inevitable. La ruptura del pacte per part de la jove crearà una situació de retret i desaprovació allà on fins llavors havia regnat la solidaritat i l'afecte. La subtilesa amb què es manejaran les emocions i els sentiments evitaran la confrontació entre totes elles.

Guanyadora del Premi Nous Directors en el passat Festival de Sant Sebastià, Marina Francen ha sabut transmetre en aquesta obra coral una gran sensibilitat davant aquelles situacions que, podent-nos abocar a la desesperació, aconseguim superar gràcies a l'amor i a la fidelitat.

 

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 


 

 


RODA DE PREMSA INAUGURAL DEL BCN FILM FESTIVAL 2018

 

Mike Newell obre el BCN Film Fest amb un eficaç drama sobre l'ocupació nazi de Guernsey.

El cineasta britànic recrea la història d'una escriptora que troba l'argument del seu pròxim llibre en una carta que rep d'un desconegut.

Sis anys després d'estrenar Grans esperances amb Ralph Fiennes i Helena Bonham Carter, el veterà director britànic Mike Newell ha estat l'encarregat d'inaugurar la segona edició del BCN Film Fest amb una pel·lícula ambientada a la segona Guerra Mundial que reflecteix el poder dels llibres i com la lectura pot canviar la vida de les persones.

Amb el suggerent títol La Societat literària i el pastís de pell de patata, basat en la novel·la d'Annie Barrows i Mary Ann Shaffer, el film explica la història d'una jove escriptora londinenca que troba l'argument del seu pròxim llibre en una carta que rep d'un desconegut des de la petita illa de Guernsey, situada al Canal de la Mànega
Rodada al sud-oest d'aquesta illa britànica que va ser ocupada pels nazis, Newell recrea l'ambient de misèria amb què van haver de conviure els seus humils habitants durant el setge i com un grup de veïns no va tenir més remei que formar una societat de lectura improvisada per salvar la pell.

Textos: http://www.lavanguardia.com/cultura/20180420/442777961258/mike-newell-bcn-film-fest-drama-ocupacion-nazi-guernsey.html

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres