Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Miles Ahead, vida de Miles Davis - vida de pel·lícula


Mitjà de comunicació:

Prenent com a títol el segon treball discogràfic de Miles Davis, Don Cheadle debuta com a director en aquest peculiar biòpic sobre el músic del qual és, alhora, protagonista, coguionista i productor. Projecte elaborat al llarg de cinc anys en els quals ha escoltat els discos un cop i un altre, ha llegit tot el relacionat amb el músic i s'ha entrevistat amb els que el van conèixer. Amb tota aquesta documentació va poder confessar que "com més informació tenia més enigmàtic em resultava". La pel·lícula se centra en l'etapa de 1975-1980 quan, després d'haver experimentat la glòria, el geni musical va caure presoner d'alcohol, drogues, desamor i solitud. A través de salts en el temps rics en recursos fílmics, la pel·lícula ens va traslladant d'un neguitós present a un feliç passat.

El fil conductor de la història serà el robatori i la posterior recuperació d'unes cintes en què Davis tenia gravat l'assaig de la seva següent obra. Juntament amb un periodista de la revista Rolling Stone (Ewan McGregor) es veuran involucrats en una sèrie de perseguides, carreres de cotxes i trets per recuperar les gravacions amb què Davis pensava tornar amb força al món musical.

Poc inclinat a que el etiquetessin en un estil concret, tota la vida del músic va ser una lluita per redissenyar-se a si mateix i la seva música. Va participar en moviments bebop, cool i avantguardes i va inaugurar el jazz rock; tenia una veritable obsessió per no repetir-se i per transformar constantment la seva música.

Història que barreja realitat i ficció, el director explica que va voler fer un projecte explosiu d'una gran llibertat formal i no pot negar-se que la seva càmera i el personatge que encarna tan excel·lentment amb la seva esquinçada veu i els seus peculiars gestos, han sabut capturar magníficament al geni musical.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres