Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Algú a qui estimar. Excel·lent repartiment, diàlegs continguts i un sòlid guió


Mitjà de comunicació:

Quan ens trobem davant d'una directora com Pernille Fisher dotada d'una gran sensibilitat i elegància per abordar temes que afecten els sentiments humans, el resultat no pot deixar indiferent a l'espectador. I és que Algú a qui estimar, a part de comptar amb un excel·lent repartiment, uns diàlegs continguts i un sòlid guió, t'envolta amb els seus paisatges, els seus colors, els seus objectes aparentment intranscendents. Tot conjurat per parlar-nos de Thomas (Mikael Persbrand), músic madur establert a Los Angeles, que torna al seu país, Dinamarca, per gravar un disc. Allà l'esperarà una filla addicta a les drogues i un nét amb el que mai ha exercit d'avi. La seva ànima trencada igual que la seva greu i magnífica veu (amb ressonàncies a Leonard Cohen) s'enfrontarà a grans contradiccions que despertaran en els seus éssers més propers (i també en l'espectador) emocions que aniran des del rebuig més absolut a una tendresa condescendent.

Personatge víctima de les seves pròpies ànsies de llibertat, incapaç de controlar el seu món emocional i empedreït solitari tot i ser un cantant d'èxit, serà un nen qui li farà aflorar aquest altre jo silenciat fins aleshores i que també alguna cosa sap de tendresa i afecte. A poc a poc Thomas deixarà de ser aquest personatge inepte en molts aspectes i incapaç de lliurar-se a ningú per donar pas a un home més reconciliat amb el món i amb si mateix encara que això suposi establir aquests llaços afectius que tant havia defugit.

Cada moment vital del protagonista s'harmonitza amb la música i les lletres d'unes cançons plenes de metàfores i nostàlgies. Els paisatges nevats, desolats acompanyen la solitud del protagonista i el desemparament d'un nen que, només rescatant l'afecte del seu avi, aconseguirà gaudir de una família.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres